Mestrenes leg – teaterstykke

Multikultur- Mega-collage-forestilling i Kongrescentret Herning med 200 medvirkende – bl.a. dansere, spring-gymnaster, skateboardere, bueskytter, Taek won do-klubber m.v

(støttet af bl.a. Herning Kommune, Ringkjøbing amtskommune)

Instruktion og afvikling: René Foshammer

Uddrag af anmeldelser af “Mestrenes leg”

 Forestillingen er bygget op som et kæmpe galla bingo-show.

Publikum får udleveret en bingoplade og alt, hvad der sker i stykket, udløser et bingonummer. Taberne i teakwon-do kampen havde hvert ét nummer, vinderne i jitterbug-konkurrencen havde også et nummer, og selv den unge mand, der sprang ned fra en lysmast og blev dræbt, udløste et bingo nummer – (det tog ham nemlig ti sekunder at ramme jorden.)

Ubekymret fortsatte de to glimmerbelagte konferencierer med bingoshowet og uddelte jordomrejser og pelargonier til vindere blandt publikum.

Flere gange var der dog lagt op til oprør fra folk, som var utilfredse med, at bingoen styrede deres liv. Første gang protesterede en kvinde, men hendes kjole blev revet af, og kropsmålene blev brugt til bingotal.

Da en anden kvinde protesterede, blev hun lynhurtigt udnævnt til med-konferencier og hoppede selv med på bingo-vognen.

Herning Folkeblad

 

Mestrenes Leg var et pilotprojekt inden for teater – og et meget vellykket ét endda. René Foshammer har med stykket først og fremmest villet afspejle menneskers liv på vej ind i 90´erne. Virkeligheden bliver fortrængt for tilfældige tal og glamourøse spil. Om man bliver vinder eller taber, har man ikke selv indflydelse på, men det har tallene til gengæld.

Samarbejdet mellem de mange forskellige foreninger og enkeltpersoner var spændende og gik op i en højere enhed. Alle lagde liv og sjæl i stykket, og trods den store aldersmæssige spredning morede alle – ikke mindst publikum – sig.

Alt i alt en spændende, aktiverende og tankevækkende forestilling.

Herning Bladet

 

Roserne på det nærmeste vælter ned over amatørforestillingen ”Mestrenes Leg

Skole- og kulturudvalgsformand, Johs Poulsen:

-Jeg var positivt overrasket, og det var spændende, at der på trods af de mange sforskellige involverede alligevel blev en sammenhæng i stykket. Det var en helstøbt forestilling, hvor der også blev sagt noget, som publikum kunne gå hjem og tænke over…. Mestrenes Leg er en helt anden udtryksform, der udvidede teaterbegrebet.

Kulturkonsulent i Ringkjøbing Amtskommune, Inge Kristiansen:

Jeg synes, det var så flot. Det er indgangen til noget helt nyt, hvor foreningerne samarbejder mere og mere om forskellige ting.

Vores liv bliver splittet så meget op i hverdagen, så der bliver et behov for at få mere sammenhæng i tilværelsen. Og her er foreningerne en mulighed. mestrenes Leg har givet nogle muligheder for at foreningerne kan bruge hinanden uden at være konkurrenter.

Det er flot på kun en uge at lave en forestilling som i den grad pirrer tilskuernes fantasi. Flere gange spurgte man sig selv, om det var virkelighed eller teater. Det der gjorde det så flot var den professionelle sammenhæng, som de 200 amatørers optræden blev sat ind i”.